Caesar Groep brengt ICT onder bij Denit

Dienstverlener kiest na testfase voor VMware-platform

Ict-dienstverlener Caesar Groep uit Utrecht brengt zijn ict-infrastructuur onder bij Denit Hosting Solutions uit Amsterdam. De ict-dienstverlener heeft zijn fysieke serveromgeving, die werd gehuisvest in een eigen datacenter, vervangen door het Virtual Datacenter Platform van Denit. Die virtuele datacenter-omgeving is gebaseerd op VMware-technologie.

Harald Kramer, ict-manager van Caesar: 'Onze computerruimte was enigszins verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd terwijl onze klanten juist steeds veeleisender worden op het gebied van veiligheid, performance en beschikbaarheid van hun kritische it-omgeving. Om de flexibiliteit en schaalbaarheid van onze dienstverlening te vergroten en vooral de continuïteit van onze dienstverlening richting klanten te garanderen, hebben we besloten om onze it-omgeving te outsourcen naar een cloudomgeving in een extern datacenter.'

Caesar heeft de Virtual Datacenter-dienst van Denit eerst als proof of concept (poc) in gebruik genomen. Tijdens die testfase heeft de dienstverlener met name de functionaliteiten van de dienst en de performance van het VMware-platform uitgebreid getest. De resultaten van de proefperiode waren succesvol en daarom heeft Caesar besloten om al zijn it-omgevingen naar de cloud te migreren.

Kramer: 'Met de Virtual Datacenter-dienst van Denit nemen we nu veilig en flexibel capaciteit af uit de cloud. We gebruiken het Virtual Datacenter voornamelijk als ontwikkel-, test- en acceptatieomgeving voor de door ons ontwikkelde software en we betalen nooit meer servercapaciteit dan daadwerkelijk wordt verbruikt', aldus de ict-manager van de dienstverlener.

Aplicatiebeheer

De Caesar Groep uit Utrecht is vanaf 1993 actief. De kernactiviteiten van het bedrijf zijn detachering, projecten, applicatiebeheer en consultancy. Onder de Caesar Groep vallen Caesar Experts, Caesar Tenders en Garansys, die elk een ander deel van de markt bedienen. Er werken ongeveer driehonderd mensen bij de dienstverlener.

Denit is een hostingbedrijf uit Amsterdam dat is opgericht in 1999. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatwerk-hostingoplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van managed hosting tot een compleet cloud computing en infrastructure-as-a-service (IaaS) portfolio. Er werken ruim dertig mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-08T11:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.