Wipro benoemt Benelux-manager voor groeiplan

groei cijfers vergrootglas grafiek

De Indiase ict-dienstverlener Wipro heeft plannen voor Europese groei. Om die strategie in de Benelux vorm te geven is een nieuwe landenmanager voor de Benelux benoemd. De bedrijfsleiding van de Europese activiteiten heeft Timo Fine aangesteld als landenmanager voor de Benelux. In die functie moet hij de groeistrategie van de Indiase ict-dienstverlener vorm gaan geven. Fine werkte de afgelopen zeven jaar voor de Europese divisie Manufacturing & high-tech. Hij heeft ruim vijftien jaar ervaring in verschillende managementfuncties in de ict en werkte voorheen onder andere voor de ict-dienstverleners Atos en Accenture.

In zijn nieuwe rol gaat Timo Fine de Wipro 'go-to-market'-strategie voor de Benelux uitvoeren. Het hoofddoel van die aanpak is het binnenhalen van nieuwe klanten en de relaties met bestaande afnemers van ict-diensten versterken. In Nederland zijn dat onder andere uitgever Sanoma en modeketen WE (Oracle-implementatie).

De ict-dienstverlener wil naast meer omzet ook de zichtbaarheid en herkenning van het merk verbeteren. Dat moet gebeuren via een geïntegreerde sales- en marketingscampagne onder leiding het pan-Europese Sales Leadership-team.

'Agressieve plannen'

Fine gaat werken vanuit Hoofddorp en rapporteert aan Ulrich Meister, de senior vice president voor de Europese en Afrikaanse activiteiten van de Indiase dienstverlener. Meister benadrukt dat de Benelux van groot belang is voor de bedrijfsactiviteiten binnen Europa. Hij zegt dat het bedrijf 'agressieve plannen' heeft klaarliggen om met innovatieve ict-diensten nieuwe klanten binnen te halen in verschillende georgafische markten.

Wipro heeft naar eigen zeggen de afgelopen vijf jaar strategische investeringen gedaan in de Benelux en de lokale aanwezigheid sterk uitgebouwd. De dienstverlener heeft momenteel vestigingen in Hoofddorp, Eindhoven en Den Haag. Daar werken ongeveer driehonderd mensen. Er zijn plannen voor verdere uitbreiding.

De Benelux-organisatie die in totaal ongeveer 350 lokale medewerkers heeft wordt vanuit India ondersteund door ongeveer drieduizend medewerkers.Wipro zegt bijna 29 procent van de omzet te behalen in Europa. De Benelux is goed voor ongeveer 8 procent van die inkomsten.

Wipro behaalt een wereldwijde omzet van ongeveer zeven miljard dollar op jaarbasis. Het bedrijf is actief in zestig landen en er werken in totaal ongeveer honderdvijftigduizend mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-16T11:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.