Microsoft: meer omzet, maar winst daalt

Dit artikel delen:
groei cijfers vergrootglas grafiek

Microsoft heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 een kwart meer omzet behaald dan in eerste kwartaal van het vorige boekjaar. Volgens de leverancier worden de inkomsten gestuwd door een herstel van de pc-markt en een toenemende vraag naar cloudsoftware en andere diensten. De nettowinst daalde met 13,4 procent. Die daling heeft volgens Microsoft te maken met een grote herstructurering van de organisatie na de miljardenovername van Nokia.

Microsoft noteert een omzet van 23,2 miljard dollar. De nettowinst daalde van 5,2 miljard dollar tot 4,5 miljard dollar. Het bedrijf noteert een kostenpost van 1,1 miljard dollar voor de kosten van de reorganisatie als gevolg van de overname van de mobieltjestak van Nokia.

De omzet in de zakelijke markt groeide met ruim 10 procent naar 12,2 miljard dollar. De leverancier zag de omzet uit server-software (SQL Server, System Center en Windows Server) en aanvullende diensten met 13 procent groeien. Het zakelijke gebruik van Office-producten groeide met 5 procent doordat klanten overstapten naar Office 365. De leverancier zag  de omzet uit alle clouddiensten als Office 365, Azure en Dynamics CRM verdubbelen.

De omzet uit consumentenproducten en apparatuur steeg met 47 procent. Microsoft meldt groei van het aantal thuisgebruikers van Office 365, e Xbox en Surface Pro3. De stijging wordt ook veroorzaakt door de toevoeging van de omzet van de activiteiten van Nokia. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-24T10:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.