Aantal ICT-adviesbureaus stijgt licht in 2014

Het aantal ict-adviesbureaus in Nederland is in 2014 licht gestegen, met 0,4 procent naar 14.325 bedrijven. In 2013 kromp deze ict-tak branche nog met 0,6 procent. Dit blijkt uit onderzoek van het platform Consultancy.nl. Volgens dit platform zijn meer dan 65.000 professionals werkzaam in de it- consultancybranche, die samen een geschatte omzet van 7,9 miljard euro behalen.

Ondanks het dipje in 2013 is het aantal ict-adviesbureaus de afgelopen jaren flink gestegen. In 2007 telde Nederland nog bijna zevenduizend ict-adviesbureaus; na jaren van groei heeft de branche anno 2014 meer dan 14.300 bedrijven. Dat is goed voor 5 procent van het totaal aantal bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Ict-advisering is daarin een van de snelstgroeiende specialismen, aldus Consultancy.nl.

Wel is het zo dat voor zowel de zakelijke dienstverlening in het algemeen als in de ict-consultancy in het bijzonder de groei in het aantal bedrijven vooral wordt veroorzaakt door een flinke toename in het aantal freelancers. Bijna 86 procent van de bedrijven in de zakelijke dienstverlening bestaat uit freelancers; het zzp-percentage ligt in de ict-advieswereld met 83 procent net onder het gemiddelde. Ten opzichte van 2009 is het aantal zzp'ers binnen ict-consultancy met bijna een kwart toegenomen.

Het rapport 'Professional Services Market Study 2014' is verkrijgbaar op Consultancy.nl. Het informatieplatform is onderdeel van Consultancy.nl is onderdeel van Blliz Consultancy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-27T10:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.