Managed hosting door True

Investeerder Thoma Bravo neemt Riverbed over

 

Handen schudden

Riverbed Technology, specialist in het bewaken en verbeteren van netwerkprestaties en netwerkapplicaties, is overgenomen door investeringsmaatschappij Thoma Bravo. De aankoop wordt ondersteund door Teachers’ Private Capital, een investeringsverhikel van het Ontario Teachers’ Pension Plan. De aandeelhouders van Riverbed krijgen 21 dollar per aandeel; de totale aankoopsom komt daarmee op zo'n 3,6 miljard dollar. Thoma Bravo nam eerder dit jaar ook al Compuware over.

De investering in Riverbed is de grootste in de geschiedenis van Thoma Bravo, laat de kapitaalverschaffer weten. De transactie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2015 afgerond. Begin dit jaar trachtte Elliott Management het bedrijf nog over te nemen maar die activistische investeerder werd overboden door Thoma Bravo.

Topman en mede-oprichter Jerry Kennelly blijft aan het roer bij Riverbed (omzet circa een miljard dollar, rond duizend man personeel). Met de nieuwe eigenaren en extra kapitaal aan boord, wil Riverbed verder groeien, onder meer op het gebied van hybride clouds en software-defined networks. Het bedrijf uit San Francisco, opgericht in 2002, zegt met zijn portfolio zo'n vijfentwintigduizend klanten wereldwijd te bedienen. Riverbed staat bekend om zijn wan-optimalisatie-product Steelhead, maar heeft de afgelopen jaren ook diverse overnames gedaan, zoals Opnet en Cace, om het aanbod van netwerkbeheerproducten te vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5208521). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×