Xerox stoot IT-outsourcingtak af aan Atos

Dienstverlener betaalt 1,05 miljard dollar

Handen schudden

Ict-dienstverlener Atos koopt voor 1,05 miljard dollar de it-outsourcingtak van printer- en documentdienstverlener Xerox. De activiteiten van die divisie bestaan onder meer uit helpdesk-diensten, applicatieontwikkeling, ict-beheer en clouddiensten. De it-outsourcingactiviteiten (ito) die nu worden afgestoten zijn in 2009 eigendom geworden van Xerox als onderdeel van de overname van de Amerikaanse ict-dienstverlener ACS.

In de overeenkomst met Atos is vastgelegd dat de Franse dienstverlener de vaste ict-partner wordt van Xerox. De overgenomen it-outsourcing-tak heeft 9800 medewerkers in 45 landen in dienst, Daarvan zijn 4500 personen actief in de Verenigde Staten en ruim 3800 medewerkers in India, de Filippijnen en Mexico.

Printerleverancier Xerox nam in 2009 voor 6,4 miljard dollar (4,4 miljard euro) de Amerikaanse ict-dienstverlener Affiliated Computer Services (ACS) over. De activiteiten van die ingelijfde dienstverlener bestaan, naast de ito-diensten, ook uit customer care voor de printdiensten, financiering en accounting, hr en communicatie en marketing. Volgens een woordvoerder van Xerox blijven die diensten onderdeel van Xerox.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-19T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.