Managed hosting door True

Automatische update Apple na lek in Mac

Dit artikel delen:

Apple heeft voor het eerst een automatische update uitgestuurd voor zijn Macs. Tot nu toe konden gebruikers zelf beslissen of en wanneer ze veiligheidsupdates installeerden.

De update beschermt tegen een bug in NTP. Dat staat voor Network Time Protocol en zorgt er voor dat de klok van een computer gelijk loopt met die van andere machines. Dit onderdeel wordt ook misbruikt door hackers zoals afgelopen vrijdag werd gemeld door het Amerikaanse Department of Homeland Security samen met Carnegie Mellon University Software Engineering Institute.

De potentiële impact van de bugs, het overnemen van een computer, is volgens persbureau Reuters voor Apple genoeg reden om voor een veiligheidsupdate niet eerst te wachten op goedkeuring van de gebruiker. In plaats daarvan worden de updates automatisch geïnstalleerd.

Automatische updates worden door Microsoft al langer uitgevoerd, bijvoorbeeld via automatische updates in Windows of andere software. Ook Apple had de push-mogelijkheid al twee jaar ingebouwd, maar had dit tot nu toe nog niet gebruikt.

De manier van updaten is zeer efficiënt. Een computermaker kan immers op eigen houtje miljoenen machines aanpakken en zo het misbruik van bepaalde kwetsbaarheden op grote schaal voorkomen. Maar een dergelijke actie ligt ook gevoelig bij gebruikers die liever volledige controle over hun systeem behouden. Zo zijn er in het verleden bij andere software al updates geweest die een computersysteem beschadigen of software incompatibel maken met andere programma's.

I.s.m. Datanews

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

> Maar een dergelijke actie ligt ook gevoelig bij gebruikers die liever volledige controle over hun systeem behouden.

Het is een optie die de gebruiker zelf al of niet kan activeren (OS X 10.10.x):

System Preferences => App Store => Automatically check for updates => Install system data files and security updates.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-24T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.