Tech Mahindra versterkt bankdiensten via Sofgen

Handen schudden

Ict-dienstverlener Tech Mahindra heeft Sofgen Holding Limited overgenomen. Door die overname van die niche-speler voor adviesdiensten in de bankensector breidt Tech Mahindra zijn kennis van specifieke processen voor privaat-, commercieel- en retail-bankieren uit. De overname zal naar verwachting in maart 2015 worden afgerond, maar moet nog door toezichthouders worden goedgekeurd.

'Deze acquisitie geeft ons de kans om onze kennis uit te breiden met betrekking tot het implementeren van gemoderniseerde 'core Banking en transformation-dienstencapaciteiten zegt ceo van Tech Mahindra, CP Gurnani.

Volgens de koper groeide Sofgen de afgelopen tien jaar uit tot een belangrijke speler in niche-marktsegmenten, zoals private, wealth, retail en commercial Banking. 'Bovendien biedt de overname toegang tot nieuwe regio’s en verandert de omvang van klantrelaties”, zegt Alexander Dembitz, bestuurslid van Sofgen. 

Door de overername krijgt Tech Mahindra de mogelijkheid om een combinatie van transformatie en operationele-diensten te bieden op het gebied van retail banking, private banking en wealth Management.Tech Mahindra zegt, zonder de namen te noemen, dat zij twee van de drie grootste bedrijven in de bankiers- en verzekeringssector in Noord-Amerika, Europa en Azië op de klantenlijst hebben staan. Het ondersteunt diensten als kaarten en betalingen, risico-management en compliance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-01-23T10:55:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.