SQS telt 6 miljoen neer voor Bit Media

Dit artikel delen:
Handen schudden

Softwaretester SQS neemt voor een bedrag van 6,07 miljoen euro de Italiaanse branchegenoot Bit Media over. De van oorsprong Duitse dienstverlener voor de verbetering van softwarekwaliteit en systeemtests krijgt door die transactie 90 procent van de uitstaande aandelen van Bit Media in handen. De overname biedt kansen om de activiteiten uit te breiden in Italië.

Bit Media verleent diensten zoals softwaretests en systeemanalyses aan financiële dienstverleners en de overheid. De overname wordt volledig gefinancierd uit liquide middelen van SQS.

SQS: 'De overname van Bit Media biedt toegang tot de Italiaanse markt en een solide en substantieel platform om de dienstverlening aan onze bestaande Italiaanse klanten te versterken en onze activiteiten in de regio uit te breiden door cross-selling van diensten. Bit Media sluit goed aan op SQS als het gaat om verleende diensten en nadruk op de BFSI-sector (banken, financiële dienstverleners en verzekeraars).'

Door de overname zegt SQS de slagkracht te vergroten in de financiële sector. Die markt is verantwoordelijk voor de helft van de omzet van de onderneming.

Overige 10 procent

SQS heeft 90 procent van Bit Media verworven van de aandeelhouders onder de voorwaarden van een overnameovereenkomst, voor een bedrag van 6,07 miljoen euro. De directeur van Bit Media houdt 10 procent van de aandelen en blijft aan als managing director SQS Italy. 

Het in 1982 in Keulen opgerichte SQS telt ongeveer 3900 werknemers. Het bedrijf heeft vestigingen verspreid over verschillende landen binnen Europa, waaronder Nederland, Noord-Amerika en Azië. De verwachte omzet van SQS over 2014 is ongeveer 268 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-11T10:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.