Ordina sluit roerig 2014 af met winst

Ict-dienstverlener Ordina boekt over 2014 een nettowinst van 1,0 miljoen euro. Het dienstenbedrijf zag de omzet met 2,7 procent dalen naar 366,9 miljoen euro (377,0 miljoen in 2013). In een toelichting op de jaarcijfers spreekt het bedrijf van een bewogen jaar. Uit de cijfers blijkt verder dat het bedrijf 1,7 miljoen euro heeft neergeteld voor intern onderzoek naar integriteitsfraude.

De omzet van Ordina daalde in het vierde kwartaal met 5,7 procent naar 93,5 miljoen euro (Q4 2013 99,2 miljoen euro). De dienstverlener wist de nettoschuld van 2,2 miljoen euro (vierde kwartaal van 2013) om te buigen naar een nettocashpositie van 9,6 miljoen euro in het vierde kwartaal 2014.

Ordina-ceo Stépan Breedveld reageert: '2014 was een jaar met twee gezichten. Ondanks een bewogen en tegenvallend vierde kwartaal, staan we er financieel sterker voor in vergelijking met vorig jaar. Onze winstgevendheid is verder gestegen en we hebben 2014 afgesloten met nettowinst.'

Breedveld benadrukt dat ook de nettoschuldpositie is omgebogen naar een nettocashpositie. 'Daarmee is Ordina financieel robuuster voor de toekomst. Ondanks onze inspanningen is de omzet verder gekrompen door afname van het aantal grote projecten en verminderde vraag van onze klanten in de telecom- en energiesector, hetgeen impact heeft op het resultaat.'

Intern onderzoek

'De afgelopen maanden ging veel aandacht uit naar ons interne onderzoek, dat werd uitgevoerd door De Brauw Blackstone Westbroek, naar aanleiding van vragen van Zembla over mogelijke onregelmatigheden bij aanbestedingen in de periode 2004-2010', laat Breedveld weten.

Ordina heeft de belangrijkste resultaten van het onderzoek op 27 januari 2015 gepubliceerd. Breedveld: 'Uit het onderzoek kwam één case naar voren met een duidelijke aanwijzing van een mogelijke onregelmatigheid. Er zijn geen aanwijzingen vastgesteld van structurele onregelmatigheden. Als Raad van Bestuur staan wij voor Ordina als een integer bedrijf en veroordelen elke vorm van ongepast gedrag. Wij zullen eventuele signalen van mogelijke onregelmatigheden steeds beoordelen en, als daar aanleiding voor is, maatregelen nemen. Daarnaast hebben wij onze compliance aangescherpt en is er een intensief integriteitsprogramma gestart.'

Lokale specialist

Verder stelt Breedveld dat Ordina zich nadrukkelijk profileert als technisch specialist met kennis van de lokale markt en dat klanten dat weten te waarderen. 'Het afgelopen jaar hebben wij tal van klanten begeleid om grip te krijgen op nieuwe technologische ontwikkelingen. Wij zijn er trots op om bedrijven zoals het Havenbedrijf Rotterdam te mogen ondersteunen om in te spelen op technologische vooruitgang en deze relevant en toepasbaar te maken in hun context. Klanten waarderen het dat wij als lokale speler dicht op de markt zitten, de regelgeving én de specifieke klantsituatie kennen. Onze ingezette koers wordt steeds meer herkend.'

Computable Awards

Ordina meldt als één van de hoofdpunten van het vierde kwartaal van 2014 het binnenslepen van de Computable Award voor Ict-dienstverlener van het jaar. Breedveld besluit: 'Wij zullen de komende periode, samen met onze medewerkers, verder werken aan het herstel van het vertrouwen in ons bedrijf.' Ordina spreekt geen verwachting uit voor de financiële resultaten over komende periode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Intensieve integriteitsprogramma gestart ?
Ik dacht dat ze al lang geweest waren.
bij Zembla :-)

Jammer, had liever gezien dat het zelfreinigende vermogen van de markt zelf in actie was gekomen. Of gaat dat dit jaar nog gebeuren?

Vertrouwen is weer terug bij ordina aandeelhouders

Afgelopen augustus stond het aandeel op 2,07 euro en toen was er 1 ton winst, nu is er 1 miljoen euro winst.
En een casflow van 10 miljoen euro.

Ordina aandeel koersdoel omhoog naar 2,45 euro

ORDINA AANDEEL GAAT ENORM STIJGEN!!!!!

Cor Boonstra en Reinout Oerlemans en ook

Marcel Stam zitten voor miljoenen in Ordina

Dit aandeel gaat explosief stijgen!

6 jaar terug stond t aandeel op 19 euro

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-20T15:56:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.