HP sleept grote klus binnen bij Deutsche Bank

HP en Deutsche Bank hebben een tienjarige overeenkomst gesloten. Het contract met een waarde van enkele miljarden dollars omvat de modernisering van de wereldwijde ict-omgeving van de bank. Deutsche Bank wil de kosten voor de ict-infrastructuur fors verminderen. HP is geselecteerd om die opdracht uit te voeren.

De overeenkomst heeft hoofdzakelijk betrekking op de ict-infrastructuur binnen de bank. Onder de dienstverlening valt de levering van on-demand datacenter-, storage-, platform- en hosting-diensten. De ict-architectuur, applicatie-ontwikkeling en informatiebeveiliging houdt de bank in eigen hand.

'Als onderdeel van een breder ict-transformatieprogramma zal Deutsche Bank de ict -toepassingen upgraden, het aantal verminderen en ze verplaatsen naar het HP-platform', meldt de ict-leverancier in een bericht over de deal.

'Daarnaast zullen ze de eigen processen versterken om de operationele activiteiten te voorzien van de technische support', aldus HP. Meg Whitman, ceo van HP, licht toe dat de ict-leverancier zijn Helion-cloudplatform speciaal afstemt op de dienstverlening van de bank.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-25T10:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.