Windows clients beheren vanaf Linux servers

Ruim zesduizend bezoekers van Novells jaarlijkse gebruikersconferentie Brainshare konden ceo Jack Messman enkele nieuwe producten en initatieven horen aankondigen. De meest in het oog springende aankondiging was wellicht Zenworks 7, de nieuwste release van Novells systeembeheersuite. Vooral de integratie van Linux maakt deze versie interessant.

Voortaan kan met Zenworks een Windows client vanaf een Linux server worden beheerd. Verder claimt Novell met deze versie ook de eerste volledige Linux lifecycle management software te hebben gemaakt. Deze nieuwe beheersuite komt binnen drie maanden beschikbaar.

Ook de aankondiging van de Linux Small Business Suite trok de aandacht. Deze suite omvat zowel Suse Linux Enterprise Server (SLES) 9 als het desktop besturingssysteem, met inbegrip van open source browser, tekstverwerker en andere kantoorsoftware. Deze Suite is vanaf 31 maart beschikbaar in zeven talen, tegen een prijs van 475 dollar voor vijf nieuwe licenties, en 252 dollar als het een upgrade van Novell-software betreft.

Verder zijn enkele nieuwe initiatieven aangekondigd, zoals Market Start, waarbij Novell open source bedrijven wil helpen in hun go-to-market strategie. “Producten ontwikkelen betekent voor zulke bedrijven vaak slechts een tiende van het budget dat ze aan marketing moeten besteden”, aldus Mesmann. "Met Market Start willen we de open source gemeenschap hierbij een handje toesteken.”

Ook de de aankondiginen vanverlengde ondersteuning voor Groupwise tot minstens 2015 en de intensieve samenwerking met JBoss voor de uitbouw en een betere ondersteuning van hun JBoss Enterprise Middleware System (JEMS) werden goed ontvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-23T11:29:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.