Wilbert Kieboom in raad van toezicht van NNIT

Wilbert Kieboom

Wilbert Kieboom, oud-directeur van Logica Nederland, treedt toe tot de toezichthoudende raad van het Deense NNIT. Hij zal bij in deze 'board of directors' de rol van 'vice chairman' vervullen. Sinds zijn vertrek bij Logica (tegenwoordig CGI) eind 2010 runde Kieboom het ict- en media-adviesbedrijf ActiConsult. Het net naar de beurs gegane NNIT is een grote ict-dienstverlener met zo'n 2400 werknemers en een omzet van 2,4 miljard Deense kronen (circa 320 miljoen euro). Eerder trad Kieboom al toe tot de raad van commissarissen van de Nederlandse clouddienstverlener Computication.

Wilbert Kieboom heeft decennialange ervaring als bestuursvoorzitter bij beursgenoteerde ondernemingen en heeft zijn sporen verdiend bij onder andere Apple, British Telecom en Atos. Voor zijn werkzaamheden bij Logica destijds werd hij in het kader van de jaarlijkse Computable Awards verkozen tot 'CEO van het Jaar' in 2009.

NNIT was lange tijd onderdeel van het farmacieconcern Novo Nordisk. Het it-bedrijf uit Søborg kwam in 1994 onder de naam Novo Nordisk IT op eigen benen te staan en veranderde in 2004 zijn naam in NNIT. In maart van dit jaar is het bedrijf naar de Deense beurs gegaan. Het dienstenpakket omvat het adviseren, bouwen, implementeren, beheren en ondersteunen van it-oplossingen en systemen. Van de circa 2400 werknemers werken er zo'n negenhonderd buiten Denemarken in vestigingen in Tsjechië, Zwitserland, China, de Filippijnen en de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-12T09:47:00.000Z Rik Sanders