Vinci Energies bundelt alle ICT in Axians

Handen

Het Franse energieconcern Vinci Energies heeft zijn ict-activiteiten samengevoegd onder één internationaal merk: Axians. Hieronder valt ook het in 2014 aangekochte Imtech ICT. Axians opereert in vijftien landen, waaronder Nederland, en genereert met zevenduizend medewerkers een omzet van 1,6 miljard euro. De bundeling beslaat de activiteiten van Axians, Imtech ICT en telecomdienstverlening Graniou (niet in Nederland actief).

Door de samenvoeging ontstaat een grote ict-dienstverlener die met name op de middenmarkt in Europa een toonaangevende rol kan spelen. Axians is met zijn ict-oplossingen en -diensten goed voor ruim 15 procent van de totale omzet van Vinci Energies. In Nederland bedient Axians de markt via een netwerk van negen business units met zeshonderd ict-specialisten. De omzet ligt rond de honderdvijftig miljoen euro. Naast Imtech ICT (2014) nam Axians eerder de Nederlandse bedrijven Plusine ICT (2014) en Netlink (2004) over.

Axians zegt klanten te ondersteunen in het gehele proces van hun ict-projecten. Van conceptontwerp tot uitvoering en van infrastructuur tot applicatieoplossingen, op maat gemaakt naar specifieke wensen en ter plekke aangeleverd of via de cloud. Tot het portfolio aan ict-oplossingen behoren  business analytics, clouddiensten, 'converged infrastructure' en datacenters, beveiliging, samenwerkingsoplossingen, zakelijke software, netwerksystemen en mobiele oplossingen.

Vinci

Volgens Patrick Lebrun, de topman die binnen Vinci Energies verantwoordelijk is voor het Axians-merk, zijn ict-oplossingen van vitaal belang in alle sectoren waarin Vinci Energies actief is,  zoals energie, industrie, transport, gebouwen en slimme steden. Zijn bedrijf, met 63.000 medewerkers in vijftig landen, behaalde in 2014 een omzet van 9,3 miljard euro.

In 2014 had Vinci Energies in Nederland een omzet van 217 miljoen euro en ruim 1800 medewerkers. Naast Axians behoren Actemium (industriële automatisering), Omexom (elektriciteitsdiensten) en Vinci Facilities (gebouw gebonden elektrotechnische installaties) tot het Nederlandse onderdeel.  

Vinci Energies maakt op zijn beurt weer deel uit van het Franse bouwconcern Vinci (omzet 38,7 miljard euro, 191.000 medewerkers).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-21T08:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.