Overname Interxion door Telecity van de baan

Dit artikel delen:

De in Amsterdam gevestigde datacenterdienstverlener Interxion gaat vooralsnog verder op eigen benen. De eventuele overname door Telecity Group is van de baan. Laatstgenoemde is namelijk in gesprek met Equinix, dat een bod op de Britse dienstverlener heeft uitgebracht.

Bij de bekendmaking van de jaarcijfer 2014, februari jongstleden, maakte Telecity-directeur John Hughes bekend dat zijn bedrijf de zinnen had gezet op een overname van de Nederlandse branchegenoot Interxion. Het overnamebedrag werd door analisten van de Financial Times geschat op 1,6 miljard pond. Volgens de huidige koers is dat bijna 2,2 miljard euro. De overname zou in de tweede helft van 2015 definitief worden afgerond.

Inmiddels lijkt echter Telecity Group zelf een overnamekandidaat te zijn. Begin mei 2015 kwam het Amerikaanse Equinix om de hoek kijken met een overnamebod op zijn Britse branchegenoot. Het gaat hier om een bod van ongeveer 2,3 miljard pond (omgerekend 3,15 miljard euro)  waarvan 54 procent wordt betaald in contanten en de overige 46 procent zal in Equinix-aandelen worden uitgekeerd.

De actie van Equinix is voor Interxion aanleiding om de vergaande samenwerking c.q. overname door Telecity Group af te blazen en op eigen kracht door te gaan.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-29T15:05:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.