APM-leveranciers Dynatrace en Keynote fuseren

Hoofdkantoor van Keynote in San Mateo, Californië

Het Amerikaanse softwarebedrijf Dynatrace, gespecialiseerd in application performance management (apm), wordt samengevoegd met zusterbedrijf Keynote. Dit eveneens Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in cloudgebaseerd testen, monitoren en analyseren van mobiele en internetapplicaties. Beide bedrijven zijn in handen van investeringsmaatschappij Thoma Bravo en gaan nu verder onder de paraplu Dynatrace.

De divisie Application Performance Management (apm) van Compuware wordt omgedoopt tot Dynatrace en gaat als zelfstandig bedrijf verder. Het gedeelte dat software en diensten levert aan mainframespecialisten blijft Compuware heten. Het bedrijf, dat afgelopen september door investeerder Thoma Bravo werd overgenomen, verdwijnt van de aandelenbeurs Nasdaq.

Investeringsbedrijf Thoma Bravo nam eind 2014 mainframesoftwarespecialist Compuware over en splitste kort daarna de apm-tak af die verder ging onder de naam Dynatrace (Compuware had in 2011 het bedrijf bedrijf Dynatrace overgenomen). De investeerder had al sinds juni 2013 het apm-bedrijf Keynote in zijn portfolio. Bij de afsplitsing werd al gespeculeerd dat beide bedrijven zouden samengaan; een halfjaar later is de samensmelting realiteit geworden.

'Geen enkele klant van Keynote hoeft over te stappen op een dienst van Dynatrace, of omgekeerd', zegt Dynatrace-topman John Van Siclen. 'Ze kunnen de software van Dynatrace of Keynote blijven gebruiken en krijgen toegang tot diensten van de ander.'

Door de integratie van Keynote telt Dynatrace nu wereldwijd 1750 werknemers en ruim 7500 klanten. De gecombineerde jaaromzet bedraagt zo'n 450 miljoen dollar.

Whitepaper

Er bestaan gegronde twijfels rondom het in balans brengen van de kosten- en behendigheidsvoordelen van cloud computing met de uitdagingen rondom het leveren van goede applicatie performance en eindgebruikerservaringen in public, private en hybrid cloud-omgevingen.

Volgens Dynatrace zijn twijfels te wijten aan één simpel feit: de meeste traditionele application performance monitoring (apm)-tools werken niet in cloud-omgevingen. De dynamische en fysieke karakteristieken van cloud-based applicaties vereisen een nieuwe, slimmere en geautomatiseerde aanpak voor proactieve monitoring, waarmee niet alleen problemen rondom end-user experience kunnen worden geïdentificeerd, maar organisaties daarnaast in staat stelt om deze problemen te vinden en te verhelpen.

De apm-specialist heeft recent een whitepaper vrijgegeven waarin een overzicht staat van de mogelijke oplossingen voor dit probleem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-24T09:35:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.