Wibu Systems beveiligt licentiebeheer SAP

Dit artikel delen:

Het gebruik van SAP-gebaseerde applicaties is voortaan te beveiligen en te licentiëren via het Codemeter-systeem voor softwarebescherming van Wibu-Systems. De twee Duitse bedrijven hebben hiervoor een samenovereenkomst gesloten. De koppeling met de SAP-technologie is tot stand gekomen met hulp van Informatics Holding. Dit Oostenrijkse bedrijf levert diensten en producten voor licentiebeheer van SAP-modules in branchegerichte oplossingen van bijvoorbeeld machinebouwers of software-ontwikkelaars.

Wibu-Systems uit Karlsruhe levert technologie voor 'digital rights management' (drm). Het product Codemeter is een platform voor licentiebeheer en bescherming van digitale content en levert een 'alles-in-één-oplossing' voor het te gelde maken van software, documenten en digitale media.

SAP beschikt over een omvangrijk ecosysteem van markpartijen die eigen specifieke deeloplossingen ontwikkelen rondom de SAP ERP-kern. Deze softwareleveranciers gebruiken SAP dikwijls ook voor hun eigen administratieve toepassingen. Het beheer van de gebruiksrechten voor de SAP-programmatuur op het gebied van enterprise resource planning (erp) vereist goed inzicht in de rechten en verplichtingen, verbonden aan de licenties. Wanneer partijen naast het aanbieden aan derden de software ook zelf gebruiken, wordt licentiebeheer complex. De koppeling aan de Codemeter License Central Internet Edition van Wibu Systems maakt van dit beheer een gestroomlijnd proces, beweren de betrokken partijen.

Waardevol

De licentie wordt aangemaakt in License Central. Van daaruit gaat een SAP-activeringscode via e-mail of een afleverbon naar de eindgebruiker. Die activeert de licentie via een portal of een wizard in de aangeschafte software. Bij activering van aanvullende software verzendt Codemeter License Central automatisch een rapport naar SAP en creëert daarmee een waardevol bestand met informatie over licentieafspraken, data rapportages en analyses.

SAP-partner Informatics heeft voor gebruikers een training- en adviesgroep klaar staan die helpt bij het aan elkaar koppelen van productie- en verrekeningmodules. Samen met Wibu Systems werkt het bedrijf aan een volledig generieke variant van deze licentiebeheer-oplossing, naast de branche-specifieke koppeling. Door een inzichtelijker licentiebeheer kunnen gebruikers dan sneller SAP-modules implementeren, is de verwachting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-16T10:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.