ICT Automatisering zet in op elektrisch rijden

Technisch dienstverlener wil belang in Greenflux

Elektrische auto

Technisch dienstverlener en systeemintegrator ICT Automatisering en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) willen een belang nemen in Greenflux. Dat bedrijf levert diensten voor elektrisch rijden. ICT Automatisering en BOM hebben hun interesse via een intentieverklaring gemeld.

ICT Automatisering wil niet precies zeggen welk deel van Greenflux het in handen wil krijgen, maar meldt dat het gaat om een minderheidsaandeel. De dienstverlener hoopt door de investering in Greenflux te profiteren van de opkomst van elektrisch rijden.

ICT Automatisering en Greenflux werken sinds 2012 samen. De technisch dienstverlener ontwikkelde voor Greenflux een back-office voor authenticatie, facturatie en verrekening van gebruikers van elektrische voertuigen. Daar worden steeds meer beheertoepassingen aan toegevoegd. 'Zo moeten in de toekomst allerlei smart grid-toepassingen ontstaan. Gebruikers krijgen zo meer inzicht in verbruik en kunnen bijvoorbeeld zien waar ze tegen een lager tarief kunnen laden als er overschotten in het elektriciteitsnetwerk zijn', Licht Aart Wegink, sales director emerging solutions bij ICT Automatisering toe.

De dienstverlener investeerde de afgelopen jaren in meerdere projecten binnen de energiesector. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van software voor smart grids voor netwerkbeheerders en energiemaatschappijen en projecten rondom zonne- en windenergie zoals USEF, een project met energieleveranciers en netwerkbeheerders en projecten in Groningen (Power Matchting City) en Heerhugowaard (Stad van de Zon).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-27T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.