Atos boekt fors meer winst in eerste halfjaar

Benelux en Nordics blijven achter

Dit artikel delen:
Atos

Ict-dienstverlener Atos heeft in het eerste halfjaar van 2015 een nettowinst geboekt van 138 miljoen euro. Dat is een stijging van 79 procent ten opzichte van 2014. De omzet steeg met 18 procent tot 4,9 miljard euro, uitgaande van vergelijkbare omstandigheden en exclusief valuta-effecten. De resultaten in de Benelux- en Nordics-divisie blijven achter.

De omzet uit de Benelux en Nordics-activiteiten daalde het eerste halfjaar met 6,1 procent naar 515 miljoen euro. Dat komt vooral door uitdagende marktomstandigheden op het gebied van managed services. De vraag naar die beheerdiensten is in het tweede kwartaal wel aangetrokken ten opzichte van de eerste drie maanden van 2015, meldt de dienstverlener.

Gelet op de omzet in verschillende landendivisies groeide de omzet het hardst in Groot-Brittannië en Ierland. Daar steeg de omzet in het eerste halfjaar met 11,5 procent ten opzichte van 2014 en kwam uit op 995 miljoen euro.

Atos-ceo Thierry Breton verwacht het komende half jaar flink te profiteren van de activiteiten van de eind 2014 voor 811 miljoen euro overgenomen it-outsourcingtak van printer- en documentdienstverlener Xerox. Door die overname heeft Atos een aantal grote beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten aan zijn klantenbestand toegevoegd. De overname is juni 2015 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-29T10:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.