Oplichters misbruiken upgrade Windows 10

startpagina W10

Oplichters spelen handig in op de introductie van Windows 10. Cybercriminelen doen zich voor als Microsoft-medewerkers en nemen telefonisch contact op met consumenten. Daarnaast worden e-mails verspreid met een malafide link naar de upgrade. Oplichters willen met deze actie privacygevoelige informatie, zoals wachtwoorden, in handen te krijgen.

Radar waarschuwt voor cybercriminelen die misbruik maken van de introductie van Windows 10. Oplichters doen zich voor als Microsoft-medewerker en mailen of bellen consumenten om hiermee privacygevoelige te bemachtigen.

Microsoft zegt nooit ongevraagd telefonisch contact met consumenten op te nemen en al helemaal niet naar wachtwoorden te vragen. Bovendien verloopt de update naar het nieuwe besturingssysteem ook niet via e-mails, maar via een melding in de taakbalk, Check-Ins of handmatige updates. Microsoft adviseert dan ook om niet in te gaan op de berichten en geeft tips wat je moet doen als je bent benadert door een cybercrimineel.

Installatie

Windows 10 is per 29 juli 2015 gefaseerd beschikbaar. De installatie van het nieuwe besturingssysteem kan op drie manieren. Allereerst krijgen degenen die een reservering hebben gemaakt voor Windows 10 een melding in de taakbalk als hun upgrade klaar staat. De tweede methode is via de Windows 10 Check-Ins in heel Nederland. Bij deze Check-Ins worden consumenten geholpen bij de update naar het nieuwe besturingssysteem. Tot slot kunnen technici Windows 10 zelf installeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het kan maar niet vaak genoeg worden geroepen nietwaar? Ton E. ???

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-11T10:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.