Analist: TCO Windows en Linux gelijk

Dit artikel delen:

De totale eigendomskosten (TCO) voor het gebruik van Windows zijn gelijk aan die van Linux. Dit concludeert onderzoeksbureau Yankee Group.

Yankee heeft onderzoek gedaan onder Amerikaanse bedrijven, die stellen dat er weinig tot geen kostenverschil is tussen het draaien van Windows en Linux. Dit staat lijnrecht tegenover de boodschap van Microsoft die stelt dat het open source-besturingssysteem juist duurder is in gebruik. Ironisch genoeg gebruikt Microsoft in zijn Get The Facts-marketingcampagne resultaten van een ander Yankee-onderzoek.

Analist Laura DiDio van het onderzoeksbureau vertelt nu dat het voornaamste kostenverschil tussen de twee platformen zit in de tijd die het kost om applicaties te ontwikkelen of servers te beveiligen. "We hebben ontdekt dat de kosten niet zitten in de onderliggende functionaliteit van het besturingssysteem."

Toch stelt 88 procent van de ondervraagden dat de kwaliteit, het prestatieniveau en de betrouwbaarheid van Windows beter zijn dan voor Linux. Dit staat weer lijnrecht tegenover de boodschap van open source- en Linux-voorstanders, die zich juist beroepen op de hoge kwaliteit van open source-ontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Yankoo Group? Jullie bedoelen toch zeker de Yankee Group. En mevrouw Didio? Ik zou zeggen, zoek eens uit wie dit onderzoek heeft betaald en hoe onafhankelijk mevrouw Didio wel niet is en schrijf er nog een stukje bij, zodat iedereen in de gaten heeft of dit nu een nieuwsitem is of eigenlijk een persbericht dat is overgenomen van de Yankee Group.

U bedoelt vast de "Yankee Group"...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-05T09:45:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.