Microsoft: acceptatie en gebruik SP2 op schema

Microsoft stelt dat de acceptatie en het gebruik van Service Pack 2 voor Windows XP op schema liggen. Het reageert op berichten dat veel bedrijven nog altijd de boot afhouden met betrekking tot SP2.

Het tweede pakket lapmiddelen, dat ook een groot aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteit bevat, is acht maanden geleden verschenen. Onderzoek van onderzoeksfirma AssetMetrix wijst uit dat slechts 24 procent van alle bedrijfsdesktops zijn voorzien van SP2. Daarnaast houdt 40 procent van de bedrijven het pakket doelbewust buiten de deur. Slechts 7 procent heeft het willens en wetens geïnstalleerd.

Microsoft stelt dat de bevindingen van AssetMetrix overeenkomen met de eigen prognoses voor de acceptatie van SP2. De softwareleverancier adviseert dat ondernemingen zo'n achttien maanden dienen te nemen voor evaluatie, planning en uitrol van de Windows XP-opwaardering.

Woordvoerders verklaren dat Microsoft 'commitments' heeft van 77 procent van zijn bedrijfsklanten dat die SP2 binnen de komende zes maanden zullen installeren. In oktober meldde de Windows-producent al dat 106 miljoen exemplaren van SP2 waren gedownload en gedistribueerd op cd's. Dat aantal omvat echter ook de consumentenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-05T11:09:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.