Supercluster-uitvoering Windows uitgesteld

Dit artikel delen:

Microsoft heeft de uitvoering van Windows voor high-performance computerclusters doorgeschoven naar begin volgend jaar.

Het was de bedoeling om Windows Server 2003 Compute Cluster Edition klaar te hebben voor een lancering op de SC2005 supercomputing conferentie in november. Een bètaversie werd deze zomer verwacht.

 

Microsoft stelt de lancering uit tot begin volgend jaar naar aanleiding van de eerste reacties van testers. De bètaversie wordt nu verwacht na de zomer en de lancering zal in de eerste helft van volgend jaar plaatsvinden.

Microsoft liet ook weten dat Windows Server 2003 Compute Cluster Edition niet bedoeld is voor de wereldwijde top 500 van supercomputers, maar voor clusters van computers die gebruikt worden op één afdeling of door één onderzoeker.

De basisversie van de Compute Cluster-uitvoering is ontworpen om de functionaliteit te evenaren van het clusteren van machines met Linux. In de toekomst wil Microsoft “cycle harvesting” aanbieden waarmee clusters de rekenkracht kunnen gebruiken van ongebruikte computers in het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T14:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.