Itium ICT en Constant IT gaan samen

Handen schudden

De Amsterdamse ict-dienstverkeners Itium ICT en Constant IT gaan fuseren. De Microsoft-dienstverleners rondom Azure en Office 365 richten zich op mkb-klanten in de hoofdstad. Ze brengen hun ict-advies-, installatie- en netwerkbeheerdiensten samen onder de vlag van Constant IT.

De directie van het fusiebedrijf bestaat uit Mark Philips, Robin Kuipers en Dennis Feiken. Philips en Feiken zijn de voormalig directeuren van Itium ICT. Philips wordt algemeen directeur en is tevens verantwoordelijk voor de financiën. Feiken is als technisch directeur verantwoordelijk voor het functioneren van de servicedesk, beheer- en projectteams. Kuipers wordt commercieel directeur en zal de verantwoordelijkheid nemen voor de sales en marketing.

Philips verwacht dat door cloud computing de markt consolideert. Door de krachten te bundelen hoopt hij dat beide bedrijven sterker staan in die veranderende markt waarin systeembeheer steeds meer geautomatiseerd wordt. Philips tegen Computable: 'Wij denken dat er op termijn in het mkb geen ruimte meer is voor fysieke servers.' Hij verwacht dat die bedrijven hun ict-netwerk steeds meer zullen inrichten op virtuele servers die in het datacenter van de dienstverlener draaien.

De bedrijven leveren ict-diensten aan hotels, middelgrote advocatenkantoren (vijftig tot zestig medewerkers) en financieel dienstverleners in de Amsterdamse binnenstad. De ambitie van beide bedrijven is om een top-3 speler te worden onder de ict-dienstverleners voor het mkb in de hoofdstad. Philips vertelt dat zijn bedrijf de afgelopen jaren behoorlijke ervaring heeft opgebouwd met Microsoft-beheerplatform Azure en die kennis en ervaring verder hoopt uit te breiden.

Fictive

Bij het fusiebedrijf werken 35 mensen. vijftien zijn afkomstig van Itium ICT en de overige twintig komen van Constant IT. Het fusiebedrijf wordt gevestigd op de locatie van Constant. Itium fuseerde in 2013 met branchegenoot Fictive.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-17T11:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.