KKR verschaft SoftwareOne groeikapitaal

Dit artikel delen:

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt een belang van 25 procent in het Zwitserse SoftwareOne. In ruil daarvoor verstrekt KKR kapitaal waarmee de softwarelicentiespecialist de komende jaren zijn groeiplannen wil bekostigen, met name op cloudsoftwaregebied en buiten Europa. Ook verwacht het bedrijf overnames te gaan doen.

SoftwareOne regelt voor klanten softwarelicenties en biedt diensten aan op het gebied van inkoop, software asset management, technologie-advies en clouddiensten. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Stans (Zwitserland), levert sinds 1985 oplossingen voor licentiebeheer, in eerste instantie voor Microsoft. Inmiddels zegt SoftwareOne wereldwijd 25.000 klanten te bedienen en is het een kanaalpartner voor grote softwareleveranciers als Microsoft, Adobe, IBM, Oracle, VMWare, Citrix, Symantec, Intel Security en SAP (plus zo'n negenduizend andere softwareuitgevers).

De omzet ligt op zo'n vier miljard dollar. Er werken 2500 man; in Nederland heeft SoftwareOne een vestiging in Amsterdam. Tot de Nederlandse klantenkring behoren onder andere ADP, De Nederlandsche Bank, de ministeries van Veiligheid & Justitie en Economische Zaken, de IJsselgemeenten, NPO, Sociale Verzekeringsbank, Regionale ICT-Dienst Utrecht en de gemeenten Breda en Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-18T17:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.