Proact splitst NetApp-omgeving Rijnstate

Datacenterdienstverlener Proact levert nieuwe opslagapparatuur aan het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis. Ook splitst het de NetApp-opslagomgeving in een productie- en archiefplatform in verband met de sterk groeiende hoeveelheid beelden die digitaal worden opgeslagen.

Proact vervangt de huidige NetApp storage-apparatuur door een op Clustered Data Ontao gebaseerd NetApp Metrocluster. Dat wordt ingezet voor de it-infrastructuuronderdelen van de productieomgeving. Dit moet de beschikbaarheid en snelheid van gegevens uit het epd en de pacs-omgeving (beeldverwerkende systemen) verbeteren.

Proact: ' De opslaginfrastructuur van Rijnstate sloot niet meer aan bij de eisen vanuit de bedrijfsvoering van het ziekenhuis. Een belangrijke eis was dat de flexibiliteit, schaalbaarheid en beschikbaarheid van de ict-infrastructuur verder verhoogd moesten worden. Daarnaast wilde Rijnstate een onderscheid maken in een productieplatform en een archiefplatform voor de snel groeiende digitale beelden binnen het ziekenhuis.'

Naast de levering van nieuwe hardware wordt de bestaande overeenkomst voor het beheer van de back-up omgeving voortgezet en uitgebreid. Voor het archiefplatform is gekozen voor een combinatie met een schaalbare oplossing op basis van EMC Isilon.

Proact zegt een archiveringslaag te bieden die de groei van digitale beelden op een kostenefficiënte manier kan opvangen. Daarmee moet een veelvoorkomend knelpunt binnen ziekenhuizen worden opgelost.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-04T11:23:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.