Collin Crowdfund helpt SparkleFlow aan geld

Dit artikel delen:
Euro

Sparkleflow heeft 210.000 euro opgehaald middels een crowdfinance campagne via het platform van Collin Crowdfund. Het Eindhovense it-bedrijf levert software voor applicatie lifecycle management (alm) en zocht extra kapitaal om de verdere groeiplannen te ondersteunen. Eerst werd bijna veertigduizend euro in het eigen netwerk opgehaald; daarna wist Sparkleflow na een campagne binnen 39 minuten 128 investeerders te trekken die ruim twee ton steken in de onderneming steken. Een snelheidsrecord, aldus Collin Crowdfund.

Voor de komende jaren voorziet Sparkleflow groeimogelijkheden bij commerciële organisaties maar ook in de non-profit sector, zoals bij ziekenhuizen, gemeenten en scholen. Dit type organisaties heeft, mede onder invloed van (gedwongen) bezuinigingen en fusies, een nijpende behoefte aan overzicht over het applicatielandschap en zal willen investeren in alm-oplossingen, voorziet het bedrijf.

Oprichter Ronald Vonk werkte zelf jarenlang als beheerder op it-afdelingen en zegt de issues rond applicatiemanagement goed te kennen: 'Anno 2015 is het voor it-afdelingen vrijwel onmogelijk om volledig overzicht te hebben op alle applicaties binnen het bedrijf, laat staan dat zij een goed beheer ervan gedurende de hele levenscyclus kunnen borgen. Terwijl dat in termen van efficiency natuurlijk steeds belangrijker wordt. Sparkleflow biedt it-beheerders het benodigde overzicht en maakt efficiënt en flexibel beheer weer mogelijk.'

Crowdfunding

Collin slaat via zijn online platform een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf met een financieringsbehoefte tussen de vijftigduizend en 2,5 miljoen euro. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de investeerders in Sparkleflow een jaarlijkse vaste rente van 8 procent. Eind juni haalde Grexx, aanbieder van cloud collaboration software, in vijf uur tijd driehonderdduizend euro op via het platform van Collin Crowdfund.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-10T10:42:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.