De Mos vervangt Algra aan top CGI Nederland

Ron de Mos is opnieuw benoemd tot senior vice president en general manager van CGI in Nederland. Hiermee volgt hij Sake Algra op, die deze rol de afgelopen anderhalf jaar onder moeilijke marktomstandigheden heeft vervuld. De Mos was eerder van 2012 tot april 2014 algemeen directeur van CGI Nederland. Daarna heeft hij CGI’s wereldwijde Shell Business Unit gestroomlijnd.

Waarom Algra zo snel vervangen is aan de top van CGI Nederland is niet bekend gemaakt in de verklaring die de Canadese automatiseerder heeft uitgestuurd. De opvolger van De Mos begon ambitieus aan de klus om CGI in Nederland weer omzet- en winstgroei te laten bereiken. Hij moest onder andere een uitbestedingspraktijk gaan opbouwen.

De resultaten van CGI blijven echter onder druk staan in Nederland. Algra sprak in een interview met Computable van 'een nog steeds moeilijke ict-dienstenmarkt, al neemt de krimp af'. Volgens onderzoeksbureau Pb7zag CGI na een beperkte daling in het eerste kwartaal van 2015, de krimp tot een minder comfortabele 7 procent oplopen in het tweede kwartaal. Pb7 schildert het tweede kwartaal in algemene zin zelfs af als een 'duister kwartaal' voor ict-dienstverleners in Nederland.

Strak

CGI heeft een gebroken boekjaar dat tot oktober loopt. De automatiseerder uit Canada staat bekend om een extreme focus op de bedrijfsvoering en strakke rapportagelijnen. Of Algra vooruitlopend op het einde van het boekjaar is afgerekend op tegenvallende prestaties is aannemelijk, maar is niet bevestigd door het bedrijf.

De afgezwaaide 'general manager' mocht afgelopen juni nog minister-president Mark Rutte ontvangen op het hoofdkantoor van CGI Nederland in Rotterdam. Rutte opende het zogeheten Spark Innovation Center van CGI: een democentrum voor innovatieve toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-10T18:34:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.