IBM koopt 'Nederlandse' start-up Strongloop

Dit artikel delen:
IBM

IBM neemt Strongloop over, een start-up die applicatieontwikkelingssoftware bouwt voor de zakelijke markt gebaseerd op de open source javascript programmeertaal Node.js. Het is niet bekend wat IBM voor de Amerikaanse start-up van de Nederlandse oprichters Bert Belder en Ben Noordhuis heeft betaald.

Strongloop is vooral bekend als leverancier van applicatieontwikkelingssoftware voor Node.js. Deze stelt softwareontwikkelaars in staat om applicaties met behulp van api’s te bouwen. IBM is van plan om Node.js te integreren met zijn cloud-platform Bluemix.

Vorig jaar pompte de ict-reus een miljard dollar in een nieuw ontwikkelplatform voor cloudapplicaties. Dat Platform-as-a-Service (PaaS) is gericht op ontwikkelaars van bedrijfssoftware die programmatuur ontwikkelen voor gebruik in een cloud computing infrastructuur. Onder de naam Bluemix levert IBM een open, geïntegreerd en schaalbaar platform dat ontwikkelaars moet helpen om sneller en efficiënter bedrijfsapplicaties te bouwen die geschikt zijn voor de cloud.

Over Strongloop

Strongloop vind zijn oorsprong in Amsterdam en is opgericht door de Nederlanders Bert Belder en Ben Noordhuis. Momenteel is het bedrijf gevestigd in Silicon Valley. Het bedrijf telt meer dan dertig werknemers. Eerder dit jaar ontving het bedrijf nog een investering van negen miljoen Amerikaanse dollars. In 2013 kreeg de start-up ook al een kapitaalinjectie van acht miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-11T10:04:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.