Hippo betreedt Duitstalige markt

Dit artikel delen:
Duitsland

Het Amsterdamse softwarebedrijf Hippo opent een kantoor in Oldenburg, Duitsland. Voor deze regio (Dach, oftewel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) heeft het bedrijf ook Sven Lehmkuhl als salesmanager aangenomen. Deze stappen moeten leiden tot verdere internationale uitbreiding van het klantenbestand van Hippo.

Hippo kondigt de opening van een kantoor in Duitsland woensdag officieel aan op de digitale marketingbeurs Dmexco in Keulen (Duitsland). Het eerste kantoor in Duitsland (in de stad Oldenburg) betekent de eerste betreding van de Dach (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland)-regio voor Hippo. De uitbreiding van deze markt wordt aangestuurd door de nieuwste salesmanager bij Hippo, Sven Lehmkuhl. Hij werkte eerder als salesdirecteur Dach bij RedDot/Open Text en had verschillende leidinggevende salesfuncties bij Vendita, acrolinx en amango DMS.

Hippo-ceo Jeroen Verberg legt uit dat de Dach-regio een belangrijke focusmarkt voor het bedrijf is met veel kennis van technologie. ‘We zien dat het Duitse enterprise softwarelandschap erg veel waarde hecht aan technisch vakmanschap en de bereidheid om echt te innoveren. Hippo is al behoorlijk vertegenwoordigd in de Dach-regio met grote merken die gebruik maken van onze flexibele en interoperabele technologieën.’

Lehmkuhl verwacht dat de software van Hippo goed zal worden ontvangen bij de Dach-enterprises. Hij zegt hierover: ‘Hippo CMS is een moderne en high performance contentmanagement en digital experience oplossing. Als een cms dat is gefocust op integratie, is het geschikt om in de snel ontwikkelende behoeftes van de Dach-markt te voorzien. Dat we een lokaal kantoor openen, bewijst onze toewijding aan de organisaties uit de regio.’

Het klantenbestand van Hippo in het Duits-taalgebied bestaat momenteel uit achttien ondernemingen, waaronder supermarktketen Edeka, marktleider natuurlijke cosmectica Weleda, webhosting-reus 1&1 en Gulp, een platform waar it- en engineering-professionals freelance opdrachten vinden.

Nominatie Computable Awards

Hippo is genomineerd voor de categorie ‘Softwareleverancier van het jaar’ bij de Computable Awards. De jury oordeelde dat Hippo met zijn licentiedeal met EMC Documentum aantoont dat Nederlandse ict-producten en -leveranciers wereldwijd hun mannetje staan en (h)erkend worden als relevante partijen. ‘Oftewel: een softwareleverancier waar Nederland trots op kan zijn’, aldus jurylid Fred Bons.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-15T14:27:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.