AMC verruilt Canon voor Xerox

Zuster

Het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) heeft een vijfjarig contract gesloten met Xerox voor managed printdiensten. Mobiel printen en hosting van de printservers maken deel uit van de aanvullende beheerdiensten. AMC nam eerder printdiensten af van Canon, maar koos na een aanbesteding op basis van prestatie-inkoop (best value procurement voor Xerox. Volgens de inkopers voegt die partij de meeste waarde toe voor de laagste prijs.

Xerox levert zeshonderd netwerkprinters, 190 A3 mfp’s en 82 A4 mfp’s en aanvulllende diensten die onder de noemer Next Generation Managed Print Services worden geleverd. De geleverde printinfrastructuur wordt afgestemd op de 24-uurs dienstverlening van het ziekenhuis. Xerox beheert de afdrukapparatuur, levert een systeem voor het beheer van de printopdrachten en beheert de printservers die in de vorm van een hosting-overeenkomst worden geleverd. Diensten worden zowel ter plaatse als op afstand geleverd.

De leverancier stelt dat het aanbod naast de eisen voor beheer ook voldoet aan de gestelde veiligheids- en duurzaamheideisen. 'De diensten voldoen aan de NEN7510-standaard en AMC's interne beveiligingseisen. Ook sluiten ze aan bij het streven naar duurzaam printergebruik. Daarbij wordt aangestuurd op minder en bewuster printen.'

Mobiel printen

Om tegemoet te komen aan het nieuwe werken hebben medewerkers en studenten de mogelijkheid om vanaf hun smartphone en tablet te printen. Met de afschaffing van de Chipknip was er behoefte aan een nieuwe betaalmethode. Via een webportal kunnen studenten printtegoed op een pas plaatsen en zijn zij in staat hun opdrachten te printen vanaf mobiele apparatuur. De printkosten worden automatisch afgeschreven van het tegoed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-16T11:58:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.