SAP prijst Jaarbeurs om snelle oplevering

Dit artikel delen:

Jos Verheul, director financial management bij Magnus (links) Rene van Amelsfoort, it-projectmanager bij Jaarbeurs (midden) en Jeroen Halkes, director ict bij Jaarbeurs (rechts)

Organisatie van verschillende beurzen en moederbedrijf van Computable, Jaarbeurs Utrecht, is winnaar van de SAP Quality Awards 2015. Jaarbeurs behaalt goud binnen de categorie ‘Fast Delivery’. Het heeft namelijk in slechts drie maanden tijd het gefragmenteerde landschap met erp-systemen gecentraliseerd in één SAP omgeving. Het internationale koffie- en theebedrijf Jacobs Douwe Egberts behaalde zilver en de leverancier van bakkerijproducten CSM Bakery Solutions behaalde brons binnen dezelfde categorie.

Jaarbeurs heeft de gouden onderscheiding gekregen binnen de categorie ‘Fast Delivery’ van de SAP Quality Awards 2015. Het kreeg de prijs voor het feit dat het in slechts drie maanden zijn gefragmenteerde erp-landschap, dat bestond uit drie verschillende erp-systemen, succesvol heeft gecentraliseerd in één SAP-omgeving. Volgens de jury verdiende Jaarbeurs deze prijs door de kwalitatief hoogwaardige projectaanpak, waarin onder hoge tijdsdruk complexe fiscale en financiële zaken zijn opgelost. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met implementatiepartner Magnus.

Jeroen Halkes, director ict bij Jaarbeurs, legt uit dat het ging om twee oude SAP-omgevingen en een Exact-omgeving. Omdat Jaarbeurs verschillende bedrijven heeft samengevoegd tot één bedrijf, was het nodig om ook één gecentraliseerde it-omgeving te hebben voor de financiën en boekhouding. ‘Hier zat een strakke deadline achter, want alles moest in drie maanden worden afgerond. Onder andere de jaarafsluiting moest namelijk nog via het nieuwe systeem worden uitgevoerd.’ 

Snelheid en goede uitvoering

Halkes meent dat de combinatie van de snelheid van de implementatie en de goede uitvoering daarvan hebben geleid tot de gouden onderscheiding bij de SAP-awards. ‘Het is in korte tijd niet half, maar echt goed gedaan. We hebben ook geen maatwerk toegestaan, maar echt aan de standaarden vastgehouden.’ Daarnaast speelde volgens hem de goede driehoeksverhouding tussen directie, it-management en zijn implementatiepartner Magnus een belangrijke rol bij de succesvolle afronding van het project.

Halkes vindt het erg leuk dat Jaarbeurs deze prijs heeft gekregen. ‘Het is het eerste afgeronde project binnen een meerjarig it-programma. De waardering die de afronding van deze implementatie heeft gekregen, legt de lat hoog voor de volgende projecten.’ Op dit moment lopen acht it-projecten bij Jaarbeurs. Dit is onder andere de vernieuwing van de klanten-webshop, een nieuw service-portaal en de integratie van verschillende lagen in het it-landschap. Volgens Halkes is deze prijs daarnaast een mooie pluim voor het team en ‘het bevestigt dat de juiste keuzes zijn gemaakt.’

Silver en brons

Het zilver binnen deze categorie ging naar wereldwijd koffie- en theebedrijf Jacobs Douwe Egberts. het bedrijf implementeerde in samenwerking met Delaware Consulting in slechts vier maanden de oplossing SAP Invoice Management op internationale schaal. Brons was er voor de grootste wereldwijde leverancier van bakkerijproducten CSM Bakery Solutions. De leverancier consolideerde in vijf maanden tijd alle bedrijfsonderdelen met SAP Business Planning en Consolidatie (SAP BPC).

Jury

De jury bestond uit een managementvertegenwoordiging van SAP Nederland en de VNSG onder leiding van juryvoorzitters Michel Demmenie, zelfstandig onafhankelijk adviseur in de ict-wereld, Rob Hodenius, Governance Risk and Compliancy manager bij SAP en René Barendrecht, managing consultant bij Berenschot.

Overige categorieën

Naast de categorie ‘Fast Delivery’ reikte SAP ook prijzen uit binnen de awards ‘Business transformation’ en ‘Innovation’.

De winnaars binnen ‘Business transformation’ zijn:

  • Goud: Heijmans. Het bedrijf behaalde meer grip en controle op de bedrijfsvoering door eenduidige processen voor het hele bedrijf en het optuigen van een gecentraliseerde administratieve organisatie op basis van één SAP systeem.
  • Zilver: Jumbo Supermarkten. Na een aantal maanden van voorbereiding met implementatiepartners IBM en Simac realiseerde Jumbo binnen 36 uur de upgrade van SAP FiCo en SAP Retail voor meer dan drieduizend gebruikers over 450 winkels, distributiecentra en kantoren.
  • Brons: Rabobank. De bank betrok de eindgebruiker vroegtijdig bij de inrichting van de Benefitshop. Dit zorgde voor een kwalitatief hoogwaardige oplossing, die volledig is geïntegreerd met andere payroll- en benefits-oplossingen.

De winnaars binnen ‘Innovation’ zijn:

  • Goud: Allego. Het bedrijf implementeerde SAP Business One op HANA - met SAP Gold Partner Domani Business Solutions. Hiermee creëerden zij een flexibele it-omgeving om de constante datastroom vanuit de laadinfrastructuur te verwerken.
  • Zilver: AkzoNobel. Het bedrijf slaagde erin om samen met Capgemini Consulting binnen acht maanden haar operational excellence in onderhoud en beheerprocessen bij het onderdeel Pulp & Performance Chemicals te verbeteren met een indrukwekkende return on investment in minder dan een jaar.
  • Brons: Rabobank. De bank ontwikkelde een transactionele app voor het bedrijfsbreed goedkeuren van facturen. Dit project betekende volgens de jury een doorbraak binnen de bancaire (security) wereld.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-22T11:57:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.