VW reserveert 6,5 miljard om softwarefraude

Rood stoplicht

In het kader van het schandaal rond de gemanipuleerde dieselauto's, waarin Volkswagen in de Verenigde Staten is verwikkeld, heeft de fabrikant alvast 6,5 miljard euro gereserveerd voor mogelijke boetes, schadeclaims en extra kosten voor het terugroepen van de auto's. Nadat de Amerikaanse milieudienst EPA erachter kwam dat de dieselauto's van VW tijdens keuringen met behulp van de controlesoftware voldeden aan de milieunormen, maar bij normaal gebruik niet, is bij het concern Leiden in last.

Volkswagen stelt in een verklaring dat er wereldwijd in totaal zo'n 11 miljoen auto's zijn uitgerust met software waarmee kan worden gesjoemeld. Niet duidelijk is of er ook in andere landen milieu-inspecteurs om de tuin zijn geleid bij het testen van de uitstoot.

De werkelijke uitstoot zou veertig keer hoger uitvallen dan op de rollerbank gemeten wordt. Volkswagen hangt nu in de VS een boete van 18 miljard dollar boven het hoofd wegens het frauderen met de emissietesten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-22T14:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.