Duits Emeram koopt Matrix42 van Pools Asseco

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Leverancier van werkplekbeheeroplossingen, Matrix42, wordt overgenomen door financieel- en beleggingsadviseur Emeram Capital Partners uit München, Duitsland. Matrix42 was eigendom van het Poolse it-bedrijf Asseco Poland. Of de transactie daadwerkelijk door gaat is nog wel afhankelijk van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Het Duitse Emeram heeft op 13 oktober 2015 een overeenkomst getekend om leverancier van werkplekbeheeroplossingen Matrix42 van het Poolse Asseco over te nemen. De overname gaat pas door als de mededingingsautoriteiten goedkeuring geven.

Emeram wil met het bestaande Matrix42-management doorgaan. Daarnaast wil het bedrijf inzetten op internationale uitbreiding, zoals in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en de Asian Pacific (Apac)-regio. Ook wil het uitbreiden door gespecialiseerde softwareaanbieders met sterke ondernemingsmodellen over te nemen.

Jochen Jaser, algemeen directeur van Matrix42, legt uit dat het bedrijf tevreden is met de overname door Emeram. ‘Matrix42 heeft in Emeram een capabele partner gevonden om verdere groei binnen onze kernmarkten en internationale groei aan te kunnen drijven.’ Volgens hem was Emeram de gewenste partner, omdat het bedrijf een internationaal netwerk en branchekennis heeft. ‘Dat kan ons helpen om tot nog toe onbenut potentieel aan het licht te brengen.’

Logische keuze

Emeram heeft volgens medeoprichter Kai Köppen gekozen voor de overname van Matrix42, omdat het bedrijf zich in een dynamische en spannende markt bevindt en het toekomstgerichte werkplekbeheeroplossingen biedt. Ook voor Jacek Duch, voorzitter van de raad van toezicht van Asseco Poland, was de verkoop van het bedrijf een logische keuze. Dit heeft volgens hem te maken met de bedrijfsstrategie van Asseco. 

Matrix42

Matrix42 werd in 1992 opgericht als aanbieder van software voor werkplekbeheer. Het bedrijf heeft meer dan drieduizend klanten, waaronder BMW. In 2014 heeft Matrix42 nog de Australische enterprise mobility management-aanbieder Silverback overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-16T15:00:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.