Amir Arooni is benoemd tot CIO van NN Group

Amir Arooni wordt vanaf 1 januari 2016 de nieuwe chief information officer van NN Group (Nationale Nederlanden Group). Hij volgt daarmee Bruce Hodges op. Arooni komt van ING Bank waar hij het hoofd was van de divisie 'Global digital channels & payment services'. Bij het verzekeringsconcern, dat wordt vervreemd van ING, zal hij leiding geven aan de verdere digitalisering van de bedrijfsprocessen en het invoeren van ict-innovatie.

Bij ING Bank was Arooni betrokken bij it-strategie- en veranderingsprogramma's. Hij was met name verantwoordelijk voor de ontwikkeling van front-end eindgebruikersdiensten als portalen, internetoplossingen en mobiele applicaties. Zijn ervaring hiermee zal hij inzetten in zijn nieuwe functie bij NN Group.

Amir Arooni volgde diverse mba-opleidingen op het gebied van it, financiën en management. Hij startte zijn loopbaan in 1991 bij KPN als it-manager en werkte daarna bij Cap Gemini, Sun Microsystems en  TPG. In 2001 kwam hij aan boord van ING, waar hij diverse it-managementfuncties bekleedde, met name op het gebied van it-service delivery.

Volgens een woordvoerder van de NN Group heeft Arooni's benoeming niets te maken met het vertrek van Hein Bleeksma. Die was verantwoordelijk voor 'change en it' bij NN Leven-Pensioen en verliet de verzekeraar afgelopen 1 oktober 2015.

ING heeft de NN Group in een aantal fases naar de beurs gebracht. De bank bezit nog ruim 25 procent van de aandelen van het verzekeringsconcern. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-21T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.