‘Helft bedrijven in 2017 over op Windows 10’

Dit artikel delen:
startpagina W10

In januari 2017 zal de helft van alle organisaties bezig zijn met de uitrol van Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zal daarmee sneller worden geïmplementeerd dan zijn voorganger, Windows 7, die zes jaar geleden op de markt werd gebracht. Bovendien zal Windows 10 de meest geïnstalleerde versie van Windows ooit worden. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner.

Gartner voorspelt dat bedrijven begin 2016 starten met pilots voor de uitrol van Windows 10. In januari 2017 is minimaal de helft van de organisaties gestart met de implementatie van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. De verwachting is dat de Windows 10-implementatie in 2019 wordt voltooid.

Volgens de onderzoekers hebben bedrijven meerdere redenen om haast te maken met de overstap naar Windows 10. Zo stopt Microsoft in januari 2020 met de ondersteuning van Windows 7 en biedt Windows 10 een goede ondersteuning voor oude software. Ook is er een groeiende vraag naar 2-in-1-apparaten, zoals hybride laptops. De oudere besturingssystemen van Microsoft bieden geen ondersteuning voor deze apparaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je vraagt je af waar Gartner al die wijsheid vandaan haalt of door wie ze worden gesponsord.
De windows omzet is al jaren dalende, de PC verkoop daalt, organisaties hebben allang meer geen behoefte aan de aloude fat clients met hoge beheerslasten. Het gaat uiteindelijk om de data, het platform of een operating systeem is niet meer leidend in het huidige IT denken.
De strategie dat windows 10 multiplatform (mobile, PC en tablet) werkt is prima, maar wat krijg je nou eigenlijk als gebruiker aangeboden. Windows 10 biedt geen tablet beleving een ook de app's, zoals office werken minder op windows 10 dan op IOS. De smurface is een uitzondering, omdat de hard en software op elkaar zijn afgestemd.
Wegwachter af, maar Gartner heeft ongelijk in deze...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-24T10:56:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.