Grondlegger Debian Ian Murdock overleden

Dit artikel delen:
Ian Murdock

De grondlegger van Debian, Ian Murdock, is eind december 2015 op 42-jarige leeftijd onder onduidelijke omstandigheden gestorven. Murdock leidde van 1993 tot 1996 de ontwikkeling van Debian, een van de bekendste Linux-besturingssystemen. Hij ging in 2003 voor Sun werken, stapte in 2011 over naar Salesforce en was sinds november 2015 in dienst bij Docker.

Debian Linux is de basis voor een enorm aantal installaties zoals webservers dus betreft het bijna iedere webgebruiker. Debian wordt overigens nog steeds gebruikt. In 2013 werden alle computers in het internationale ruimtestation ISS van Windows XP over te zetten op Debian. Windows is de eeuwige concurrent van Linux. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Medebedenker van Linux? Schei uit alsjeblieft! Dat is nog erger dan zeggen dat Tim Berners-Lee het internet heeft uitgevonden.
Met het *bedenken* van Linux heeft Murdock hoegenaamd niets te maken gehad.

Linux is niet de "concurrent" van Windows. Op de (Web-)Server is GNULinux het dominante OS.
Debian was en is altijd bekend om de stabiliteit, geen enkele andere distributie heeft zo een naam op gebouwd, niet in de laatste plaats door Ian.
Er wordt nu al veel gespeculeerd over zijn dood en het is opvallend, dat na Aaron Schwartz met 24 jaar nu alweer een kopstuk uit de FOSS-wereld in de USA omkomt door zelfmoord in samenhang met juridische/politie-gerelateerde problemen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T16:50:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.