Ctac breidt e-commerce activiteiten uit

Dit artikel delen:
E-commerce

Ict-dienstverlener Ctac breidt zijn activiteiten op het gebied van e-commerce uit. Het bedrijf ziet groeikansen voor e-commerce-diensten bij detailhandelbedrijven, groothandels en bedrijven in de maakindustrie. Om vaart te zetten achter de activiteiten is Marcel Lamers benoemd tot directeur e-commerce.

Marcel Lamers (52) treedt per 1 februari 2016 in dienst bij Ctac en heeft volgens de dienstverlener ruime ervaring in het vakgebied. Lamers stapt over van de Eindhovense e-business en product information management-specialist Osudio waar hij actief is als verkoopdirecteur.

Ctac ziet naar eigen zeggen de vraag naar e-commerce-diensten sterk groeien. Volgens het bedrijf zoeken steeds meer klanten in de detailhandel, groothandel en maakindustrie naar mogelijkheden om via een internetstrategie en webshop meer omzet te genereren. De diensten worden opgezet rond de producten SAP Hybris, Sana Software en Kentico. Ctac verwacht dat interactie met andere bedrijfsonderdelen synergievoordelen oplevert.

Ctac-directeur Henny Hilgerdenaar licht aan Computable toe: 'We zijn al volop bezig met omni-channel-diensten voor retailbedrijven. Meer aandacht voor e-commerce is een logische vervolgstap op die activiteiten.' Hij verwacht dat de vraag naar e-commerce-diensten zal toenemen doordat traditionele winkelbedrijven het zwaar hebben en de stap naar internetactiviteiten zullen versnellen.

IFS Probity

Op 6 januari 2016 maakte Ctac bekend dat het zijn belang in dochteronderneming IFS Probity uit Barneveld verkoopt. Die advies-activiteiten voor organisaties uit de energiesector passen niet meer in de strategische focus van de dienstverlener. Ctac wil de samenwerking bij gemeenschappelijke klanten en projecten wel blijven voortzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-08T10:20:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.