Snelle veranderingen in Linux 2.6 kernel baren zorgen

Dit artikel delen:

De open-source gemeenschap maakt zich ongerust over de snelle veranderingen in de Linux 2.6 kernel. Leden vinden dat de veranderingen teveel gericht zijn op de desktop waardoor de kernel te groot wordt.

De kernel wordt steeds meer aangepast voor de desktop, server en ‘embedded’ markten, waardoor er steeds meer technologie aan toe wordt gevoegd. Hierdoor wordt de kernel steeds ‘dikker’.

 

De ongeruste leden van de open-source gemeenschap zeggen dat ze niet geïnteresseerd zijn in drivers voor spellen en muziek, maar in een stabiele kernel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

het leuke aan de linux-kernel: je compileert een minimum kernel en zet wat je misschien nodig hebt in modules. en alles wat je niet nodig hebt (bv. alles wat multimedia is op een server), kun je met een gerust hart negeren. de distro-producenten (redhat, mandrake, ubuntu, ..) doen dat -vanzelfsprekend- ook..

Beetje een vaag verhaal. Waar is de bronvermelding? Vervalt Computable nu ook al in FUD?

De Linux kernel is modulair opgezet. Eenieder kan de kernel hercompileren en de onderdelen die niet nodig zijn uitschakelen. Een ander belangrijk punt is dat niemand gedwongen wordt om over te stappen. Je kunt nog steeds je oude 2.4, 2.2 of zelfs 2.0 kernel blijven gebruiken. Er komen nog steeds updates voor uit (zie www.kernel.org).

Dat kan toch...?? niemand is VERPLICHT de nieuwste kernel te gebruiken, dit in tegenstelling tot Windows... niet updaten van het W32 systeem geeft meer problemen en minder keuze...

Wie betaalt U met DROP?? (Klene steekpenningen..)

Waar is Windows ook alweer goed in..? Games en Mediaplayer.......

M$ bang aan het worden voor de vorderingen van Linux...??

Niet echt onafhankelijk!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-19T11:56:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.