Eindelijk update voor Windows mediaspeler

Dit artikel delen:

Drie maanden te laat heeft Microsoft eindelijk een fix uitgebracht voor zijn Windows Media Player (WMP). De update zorgt ervoor dat de audio- en videospeler beter beschermd is tegen infecties door malware.

De nieuwe versie van WMP blokkeert het doorsturen van gebruikers naar valse websites via drm (digital rights protection). In sommige gevallen stuurde content beschermd met Windows Media Digital Rights Management (WMDRM) gebruikers naar een webpagina om daar een licentie op te halen, zonder dat ze hiervoor gewaarschuwd werden. Het doorsturen naar een andere website gebeurde zelfs wanneer de gebruiker de optie om automatische licenties voor beschermde content op te halen had uitgezet op het Privacy tabblad onder Opties.

Hackers hebben misbruik gemaakt van dit lek in het drm-download mechanisme door gebruikers naar websites door te sturen met grote hoeveelheden adware, spyware, dialers en virussen.

De update repareert ook een geheugenlek en een denial-of-service bug dat te maken had met scriptcommando’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

heer of dame
hoe kan ik hem downloden ik wil het graag wetenaa.smet

Allemaal leuk, maar blijft deze MP eindelijk ook eens werken na een paar maanden.
Of krijg je ook hier weer allemaal problemen met vage meldingen rondom codecs etc.
Of is alleen gewerkt aan die security leaks....

Van HCC goed om dit te vermelden en met dank !!
Maar waarom geen bericht waar de mensen het kunnen downloden ??

ik ben mijn hele media speler (progamma is nog wel aanwezig) zoek . Er komen wel elke keer een note van systeem fout maar ik heb van alles geprobeerd ,maar krijg er niks op ook mijn oude muziek bestanden (die er inderdaad ook nog opstaan )want als ik naar mijn muziek bestand ga (zonder mediaplayer) krijg ik als antwoord dat er een systeem fout zit . Maar als ga kijken bij b/v of de hardware of soft corect werkt krijg ik overal het zelfde antwoord, alles werkt correct . Als u mij een oplossing kent of wilt zou ik u zeer dankbaar voor dit En ik denk als u het op uw site zet nog meer mensen gelukkig maakt

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-19T12:42:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.