Stone IT gaat ondersteuning Novells Linux verzorgen

Novell haalt Stone IT aan voor ondersteuning van zijn Linux-oplossingen. De twee hebben hiervoor een contract gesloten wat ze deze week onthullen. Daarnaast heeft Stone IT al een maand een overeenkomst met serverleverancier en dienstverlener Unisys.

Met ingang van deze week is de Nederlandse Linux-implementator business partner van Novell, die eind 2003 de Duitse Linux-distributeur SuSE kocht. “Wij zijn meer gespecialiseerd in Linux én lokaal bekend”, legt Martijn Smit van Stone IT uit. Hij geeft daarmee de moeite aan die Novell heeft om buiten de – krimpende – kring van Netware-getrouwen te treden. Het bedrijf migreert zijn producten en Netware-functionaliteit naar de Linux-kernel.

Novell had eerder al consultancy Cambridge Technology Partners overgenomen om breder in de dienstverlening te geraken. CTP is echter vooral thuis in crm-implementaties, met name Siebel, stelt Smit. Hij sust bezorgdheid dat de open source-dienstverlener nu een distributievoorkeur zou gaan hanteren.

De vorige maand gesloten overeenkomst met Unisys, leverancier van servers met meerdere Intel-processoren, betreft ondersteuning. “Wij trainen hun mensen voor eerstelijns support en wij doen de tweedelijns.” Smit is verheugd over het feit dat Stone IT zo ook financiële instellingen weet te bereiken, waar Unisys al jaar en dag thuis is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-20T10:43:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.