Jumbo verkoopt kassa-ICT aan Simac

Erik van Schagen (bestuursvoorzitter Simac; links) en Frits van Eerd (algemeen directeur Jumbo, rechts) ondertekenen het overdrachtscontract.

Supermarktketen Jumbo verkoopt zijn onderdeel B.sis aan it-dienstverlener Simac. B.sis verzorgt de service en het onderhoud van de kassa’s en de overige automatisering bij de Jumbo-winkels. Deze werkzaamheden worden nu vanuit Simac verder voortgezet. Bij B.sis werken 55 medewerkers, die per 1 juli in dienst komen bij Simac. Betrokken partijen maken geen financiële details bekend.

Jumbo is de afgelopen jaren snel gegroeid door een aantal grote overnames. Nu de integraties zijn afgerond, wil het supermarktconcern meer focus leggen op de kernactiviteiten; ict hoort daar niet bij.

Jumbo en Simac bereikten al eerder op hoofdlijnen overeenstemming over de deal. Voor het it-bedrijf uit Eindhoven betekent deze stap een verdere uitbreiding van zijn positie binnen de detailhandel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-29T11:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.