Kas Bank besteedt IT-beheer uit aan Atos

Een kleine zeventig it'ers moeten overstappen

Kas Bank heeft een zevenjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Atos voor het beheer van de it-diensten. Beide bedrijven werken al sinds 2009 samen op het gebied van mainframe-dienstverlening. Nu neemt Atos ook het it-beheer over van de bank, die is gespecialiseerd in effectendienstverlening. Een kleine zeventig it-medewerkers stappen over van de Amsterdamse bank naar de it-dienstverlener.

Kas Bank (zevenhonderd man) denkt door de uitbesteding de eigen it-dienstverlening te kunnen verbeteren. De bank, die met name actief is voor zakelijke klanten in de Europese pensioen- en effectensector, wil dat de ondersteuning van nieuwe digitale diensten en producten voor custody-, administratie- en rapportagediensten sneller wordt geregeld.

Ook wil de bank de kosten van het it-personeel flexibiliseren door zo min mogelijk automatiseerders in vaste dienst te hebben. De overeenkomst met Atos past in de doelstelling van de bank om de kosten naar een lager niveau te brengen. In totaal zal over de hele looptijd van het contract naar verwachting een besparing van ongeveer dertig miljoen euro miljoen worden gerealiseerd. In deze besparing is rekening gehouden met de kosten van de transitie van circa tien miljoen euro, aldus de bank.

Naast it-beheerder is Atos actief als ontwikkelpartner van Kas Bank. De it-dienstverlener is betrokken bij de ontwikkeling van een multi-client beleggingsadministratie-platform.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-07T11:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.