ICT Group beheert systemen spoortunnel Delft

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener ICT Group gaat de besturing en bediening van de tunnel-technische installaties (tti) van de Willem van Oranje spoortunnel in Delft verzorgen. De opdracht is na een aanbesteding van ProRail gegund aan het bedrijf uit Barendrecht. De waarde van de opdracht is 204.560 euro. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met een optie tot verlenging tot het jaar 2025.

De activiteiten bestaan onder andere uit configuratiemanagement, incidentmanagement, preventief- en correctief onderhoud. Het gaat om 24-uurs ondersteuning. Het contract wordt uitgevoerd vanuit de ICT Group-divisie Outsourced Services. Die tak levert naast de eerder genoemde diensten ook software life-cycle management en asset management. Het bedrijf heeft de serviceprocessen ingericht om aan de hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het redundant uitgevoerde besturingssysteem te voldoen.

De dienstverlener: 'Het besturingssysteem is het technisch hart van waaruit alle elektromechanische installaties voor veiligheid, audio- en videocommunicatie worden bediend en bestuurd.' Het besturingssysteem wordt gebruikt voor de besturing en bediening van de tunnel technische installaties (TTI) van de 2,3 kilometer lange spoortunnel.

De tunnel in Delft is de spoorverbinding tussen Rotterdam en Den Haag en één van de drukst bereden spoortrajecten in Nederland. De tunnel, onderdeel van Spoorzone Delft, bestaat uit een Oostbuis en een Westbuis die beiden zijn voorzien van twee gescheiden sporen.

Siemens

Het systeem is gebouwd door Siemens, dat beheerde het systeem ook. Prorail heeft het beleid om na verloop van tijd het beheer opnieuw aan te besteden. Die opdracht is nu gegund aan ICT Group. Die dienstverlener beheert al meerdere systemen op het spoor, maar kan om veiligheidsredenen niet aangeven om welke tracés het gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zijn de kosten / Is de waarde van de opdracht totaal voor 3 jaar of zijn dat jaarlijkse kosten?

Beste Kees,

Volgens het aanbestedingsdocument gaat het om de totale definitieve waarde van de opdracht.

https://aanbestedingskalender.nl/aankondigingen/detail/3492181-delft-instandhouding-van-de-besturing-tti-delft

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-19T16:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.