Fujitsu verdubbelt ServiceNow-activiteiten

Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Fujitsu Services neemt ServiceNow-partner Symfoni ESM over. De overname omvat vier Symfoni-bedrijven: Symfoni Finland, Symfoni Software Noorwegen, Symfoni Software België en Symfoni Software Nederland. Met de overname van de Noorse, Finse, Belgische en Nederlandse activiteiten verdubbelen de Japanners hun Europese diensten op het gebied van ServiceNow. Fujitsu Services wordt naar eigen zeggen één van Europa’s grootste leveranciers van ServiceNow-toepassingen.

Het bedrijf verdubbelt zijn Europese activiteiten voor advies, de implementatie en het aanbieden van enterprise service management software as a service (SaaS) en beheerde diensten (managed services) aan Europese klanten.

Het dienstenaanbod rond ServiceNow omvat diensten als: SaaS-consultancy, service desk, it service management (itsm) en customer service management. De werknemers van Symfoni ESM in Noorwegen, Finland, België en Nederland gaan samenwerken met het bestaande ServiceNow SaaS-team van Fujitsu. Dat bestaat uit zo'n 150 werknemers die verdeeld zijn over vestigingen in Groot-Brittannië, België en de wereldwijde delivery centers.

De overname van Symfoni ESM past in een reeks overnames waarmee de Japanners hun dienstenaanbod in rap tempo uitbreiden. Eerder nam Fujitsu onder meer RunMyProcessACT en GlobeRanger over. Mike Sewart, directeur van Fujitsu Digital bij Fujitsu EMEA: 'ServiceNow groeit snel uit tot het referentieplatform voor servicemanagement. Nu onze zakelijke klanten steeds meer naar ServiceNow overstappen, verwachten ze dat Fujitsu niet enkel de diensten levert, maar ook kennis en advies kan leveren. Met deze overname verdubbelen we effectief onze capaciteiten voor advies en levering van ServiceNow in Europa, en daarmee wordt Fujitsu marktleider in de groeiende branche van advies en levering van clouddiensten.'

Nieuwe country manager

Recent stelde bedrijfssoftwareleverancier ServiceNow Frank Beerlage aan als country manager Nederland. Het bedrijf heeft als doel om in vier jaar tijd de omzet uit de Nederlandse activiteiten te verviervoudigen en richt zich nadrukkelijk op groei via partners, vertelde Beerlage bij zijn benoeming aan Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-01T16:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.