Microsoft kondigt grote update Windows 10 aan

Dit artikel delen:
startpagina W10

Microsoft heeft 2 augustus 2016 een update voor besturingssysteem Windows 10 aangekondigd. De zogenoemde anniversary update volgt een jaar na de introductie van het Windows 10. De update wordt in fases uitgerold, meldt Microsoft.

In de aankondiging van de update noemt Microsoft een aantal verbeteringen van het besturingssysteem. De leverancier zegt het besturingssysteem op 150 punten te hebben aangepast zodat de accu van een device waarop het os draait minder snel aan de lader hoeft.

Ook kondigt het bedrijf aan dat de beveiliging is verbeterd. Windows Defender heeft een update gekregen en er zijn nieuwe mogelijkheden om Windows Hello te gebruiken met apps en websites.

De standaard internetbrowser Edge heeft een aantal nieuwe functioneliteiten gekregen zoals een Pin It Button voor Pinterest, Adblock, Adblock plus en Lastpass. Eén van de andere punten die genoemd worden is Windows Ink. Gebruikers kunnen met een pen op een touchscreen aantekeningen maken en tekenen op screenshots en op die manier een idee uitwerken.

Microsoft: 'Zeker voor studenten kan werken met een pen voordelen bieden. Recent onderzoek door twee Nederlandse onderzoekers aan de Technische Universiteit van Trondheim (Noorwegen) heeft aangetoond dat leerlingen die met een pen aantekeningen maken, de lesstof beter en langer onthouden dan wanneer ze zouden typen.'

 

Windows 10 na 29 juli 2016

Op de eerste verjaardag van Windows 10 verliep ook het aanbod van een gratis update naar Windows 10 voor thui. Microsofts visie om de computerervaring persoonlijker te maken, heeft binnen één jaar geleid tot Windows 10-activaties op 350 miljoen apparaten. Voor meer informatie over de aanschaf van Windows 10 bezoek je onze website.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Windows 10 is absolute rotzooi.
Ben er sterk van overtuigd dat Apple tegen Microsoft heeft gezegd : "Hier heb je een paar miljard dollar. In ruil moet je zo'n verschrikkelijk, onbegrijpelijk, mensonterend, onbeschrijflijk, tenenkrommend slechte versie van Windows maken, zodat iedereen overstapt naar Apple."
Dat is de enige logische verklaring die ik kan bedenken.
Ik stap over op Linux, het is over en uit met Windows na 20 jaar.
P.S. : Je kan hier een reactie plaatsen, zonder een account aan te maken, en ook ZONDER FACE BOOK !!! Het bestaat nog. Halleluja!

@Blorg
Mooie genuanceerde reactie! Dat is inderdaad het nadeel als je anoniem kunt reageren...

Microsoft is bij Windows 8 qua gebruikersinterface helemaal de weg kwijtgeraakt. Of misschien wist Microsoft de weg wel, maar kon de rest van de wereld het niet meer volgen. Dat hebben ze met Windows 10 proberen op te lossen, en ze zijn goed op weg, maar ze zijn er nog lang niet.

Onder de motorkap is Windows 10 best wel goed. Echter, qua gebruikersinterface is het een allegaartje van oud en nieuw, inconsequent gemixt, waardoor de gebruikerservaring wisselend is. Vergeleken met macOS is de gebruikersinterface een ramp, dat klopt.

Linux kan een mooi alternatief zijn voor tweakers, maar niet voor gewone consumenten; die willen een computer kopen, uitpakken, en aanzetten, en dan moet alles het doen. Dat is bij Apple al heel lang het geval, en bij Microsoft begint het te komen, al is het nog lang niet op het niveau van Apple. Hierdoor zullen de meesten gewoon op Windows blijven: Apple is te duur, en Linux is (in hun beleving) te moeilijk.

Ik heb al een tijdje windows 10 en ik moet zeggen hij bevalt me zeer goed is makkelijk mee te werken . Wat mij betreft was dit besturingssysteem een schot in de roos . Bedankt Microsoft namens een tevreden gebruiker .

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-03T11:33:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.