Praegus en Access42 samen in softwaretestconcept

Dit artikel delen:
Software testing

De Nederlandse bedrijven Praegus en Access42 gaan samenwerken om de discipline (cyber)security te integreren in de bestaande dienstverlening van Praegus op het gebied van softwaretesting. De organisaties hebben bovendien een nieuw concept ontwikkeld waarmee klanten volledig geautomatiseerd hun regressie-, performance- en security kunnen testen.

'Het nieuwe softwaretestconcept kan vanaf afstand worden ingericht bij bedrijven. Het is volledig geautomatiseerd, waardoor bedrijven totaal worden ontzorgd. Organisaties kunnen onze diensten afnemen in verschillende vormen, bijvoorbeeld via een abonnementenmodel of via pay-per-use. Daarnaast bieden we 24/7-monitoring', vertelt Marte van Balen, directeur van Praegus.

De Praegus-directeur gaat ook in op de nieuwe relatie tussen haar bedrijf en Access42. 'Het gaat om een samenwerking en niet om een fusie. Wellicht dat het in de toekomst wel tot een samensmelting komt, maar dat is nu nog niet het geval. Praegus en Access42 zijn complimentair aan elkaar en we willen met deze samenwerking dan ook onze concurrentiepositie versterken'.

‘We zijn blij met deze samenwerking en trots dat Praegus ons als strategische partner gekozen heeft. Voor Access42 betekent deze samenwerking een vroegtijdige en langere betrokkenheid bij onze gezamenlijke opdrachtgevers. Op deze manier zijn we in staat om vanaf de tekentafel tot aan het in productie nemen van de applicatie te ondersteunen bij zowel de applicatiesecurity als de security van de onderliggende infrastructuur. Nu vinden deze testen vaak achteraf plaats als een omgeving al in productie is genomen, terwijl juist veel winst te behalen valt als dit al eerder in het proces gebeurt’, aldus Ronald Kingma, cto van Access42.

Security monitoring

Access42 is medio 2016 opgericht door Ronald Kingma. Hij was eerder oprichter van ISSX (later SecureLabs). Access42 wordt bestuurd door Kingma (cto), Colin van der Zaal (ceo) en Jeffrey Jansen (cpt). Het bedrijf biedt onder meer penetratietesten, security monitoring, incident response, vulnerability management, security consultancy en opleidingen aan.

Praegus, opgericht in 2010, voorziet zijn klanten van testautomatisering en performancetesten. Er werken momenteel meer dan dertig testprofessionals bij de vestigingen in Almere (hoofdkantoor) en Apeldoorn. Beide organisaties gaan zich binnenkort vestigen in een nieuw gezamenlijk pand in Leusden. 
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-20T11:01:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.