Microsoft voorspelt pc-industrie miljardenomzet

De computerindustrie zal miljarden dollars verdienen wanneer Microsofts Longhorn-besturingssysteem op de markt komt. Dat zei Will Poole, verantwoordelijk voor Microsofts Windows Client Business, op de WinHEC conferentie in Seattle. Microsoft plant de lancering van Longhorn tegen eind 2006.

“Het is niet moeilijk om voor te stellen dat de opwinding rond Longhorn een groot aantal mensen zal aanzetten om systemen te vervangen die anders nog hadden gehouden”, aldus Poole. Longhorn belooft verbeterde notebook-mogelijkheden, zoals synchronisatietechnologie en een gemakkelijker installatie van draadloze netwerken. De software biedt echter ook nieuwe functionaliteit voor desktop-gebruikers, zoals een verbeterde beveiliging en een gemakkelijker verbinding van de pc met een high definition-tv.

Als 5 procent van de consumenten beslist om zijn dekstop een maand eerder te vervangen dan ze normaal gezien zouden doen, dan leidt dat tot een stijging van de omzet met 1,4 miljard dollar, zo belooft Microsoft.
De grootste bedragen zullen echter komen van bedrijven, zo stelt Poole. Bedrijven zouden dankzij Longhorn de kosten voor het beheer van een pc met 25 procent zien dalen, aldus Microsoft. Het besturingssysteem zou ook de productiviteit van de werknemer opdrijven door het gebruik van visueel informatiebeheer. Daardoor zouden gebruikers de informatie op hun pc gemakkelijker kunnen terugvinden en organiseren.

Op dit moment werken bedrijven gemiddeld vijf jaar met dezelfde computers, en vervangen ze rond 20 procent per jaar. “Als dat stijgt tot 22 procent per jaar, betekent dat een omzetgroei van 1,7 miljard dollar in 2007 alleen al, als resultaat van de gestegen productiviteit en beveiliging. Daarin willen bedrijven graag iets sneller dan gewoonlijk investeren”, zegt Poole.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft zegt dat de productiviteit van de werknemer met Longhorn te verhogen. Weer allemaal marketing praat. Straks gaat Microsoft nog aanbevelen de werknemers gratis cocaine te verstrekken om de productiviteit te verhogen......

Longhorn zal best een mooi OS zijn hoor maar nu slaan ze daar in Redmond wel erg door.

Microsoft is al tijden een grootse voorspeller van "nieuwe tijdperken". Ik vrees dat men met weinig spannends zal komen dan minieme integraties van tools, wat "gadgets" en grafisch opsmeuk werk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-27T11:54:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.