NS gunt testklus aan SQS, Bartosz en Alten

Dit artikel delen:

SQS Benelux heeft samen met Bartosz ICT en Alten Nederland een Europese aanbesteding voor testen en de controle van softwarekwaliteit gewonnen bij de Nederlandse spoorwegen (NS). De bedrijven, die voor de opdracht een samenwerking zijn aangegaan, leveren software en kwaliteitsspecialisten. De opdracht heeft een looptijd van drie jaar.

De medewerkers van de zogenoemde BAS-combinatie komen te werken binnen de NS-afdelingen voor reizigersinformatie, retail en nieuw materieel. 'Het is een mooie uitdaging voor ons drieën om er bijvoorbeeld aan bij te dragen dat reizigers op tijd en juist geïnformeerd worden', zegt managing director Wilbert van den Bliek van SQS.

Voor zijn bedrijf is het werken voor een spoorvervoerder niet nieuw. Internationaal werkt SQS voor Deutsche Bahn, de Zwitserse Spoorwegen (SBB) en het metrobedrijf van Berlijn. Van den Bliek: 'Onze mensen zijn gewend te werken in grote, complexe omgevingen, zoals spoorbedrijven.' Hij is vereerd dat zijn bedrijf, samen met twee andere partijen, de Nederlandse Spoorwegen als klant heeft.

SQS profileert zich als specialist in softwarekwaliteit. Het dertigjarige bedrijf levert adviesdiensten voor allerlei kwaliteitsaspecten in het hele softwareontwikkelingsproces. Het maakt daarvoor gebruik van een gestandaardiseerde methodiek, offshore-automatiseringsprocessen en specifieke kennis van verschillende sectoren.

SAP en Agile

Bartosz uit Veenendaal levert testdiensten aan meerdere van de 250 grootste bedrijven van Nederland. Het gaat onder meer om organisaties die actief zijn in de financiële sector en de industrie. Het levert ook testdiensten aan overheden.

Alten Nederland uit Eindhoven heeft onder meer testdiensten voor SAP-systemen, Agile, Scrum en Business Intelligence (BI) in het portfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-27T16:40:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.