Omzet Ordina Nederland in mineur

België en Luxemburg laten in derde kwartaal wel groei zien

Ordina

Goed en slecht nieuws voor ict-dienstverlener Ordina. In het derde kwartaal daalt de omzet in Nederland met 8,7 procent naar 60,8 miljoen euro. Dit, terwijl de omzet in België en Luxemburg stijgt met 14,6 procent naar 20,9 miljoen euro. De totale winst van de onderneming is gestegen met 5,2 procent en het heeft dit kwartaal vijf deals bij de overheid binnengesleept.

De totale winst tot nu toe bedraagt 3,3 miljoen euro. Ook in het eerste halfjaar van 2016 werd winst behaald; drie miljoen euro. Dat was een forse stijging ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Toen draaide het bedrijf nog een verlies van 3,9 miljoen euro. De totale omzet over het derde kwartaal komt uit op 81,6 miljoen euro, en ligt daarmee 3,7 procent onder het niveau van 2016.

Omzetgroei in overheidsmarkt

Stépan Breedveld, ceo Ordina, over de resultaten: ‘Met een lagere omzet in de segmenten overheid en financiële dienstverlening, is het resultaat verder gestegen door kostenbeheersing. De groei in de segmenten industrie en zorg zet door. België en Luxemburg presteren goed. De recente gunningen van vijf raamovereenkomsten voor ict-inhuur door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), bieden een goede basis om de omzet in de overheidsmarkt op termijn te laten groeien. Het gaat om ict-functies op detacheringsgebied die Ordina voorheen niet rechtstreeks vervulde.’

Ordina zet ook in op extra investeringen op het gebied van werving en behoud van personeel. ‘Zo hebben we onze medewerkers betrokken bij de uitwerking van de strategie door middel van vijftig workshops. We zijn verheugd dat onze medewerkersbetrokkenheid inmiddels verder is gestegen naar een 6,8 en dat ons event, de Ordina Open Innovatiedagen, positief door onze relaties is gewaardeerd’, aldus Breedveld die in 2017 wordt opgevolgd door Jo Maes.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-01T09:47:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.